Pagini

miercuri, 7 aprilie 2010

HRISTOS A INVIAT! Cuviosul Iustin Popovici (25 martie/7aprilie) - 31 de ani de la mutarea la cer -


Cuviosul Iustin Popovici
25 martie/7aprilie
- 31 de ani de la mutarea la cer -
1894-1979

"În istoria neamului omenesc sînt trei căderi însemnate: a lui Adam, a lui Iuda şi a papei."
(Cuviosul Iustin Popovici)


Sfinte Părinte Iustine roagă-te pentru noi.

Cu ce cântări vom lăuda pomenirea ta,
Cuvioase, noule luceafăr al Ortodoxiei noastre părinteşti,
şi cu ce cuvinte vom împodobi mutarea ta,
că bine ai luptat împotriva Romei papale,
de a cărei eres mântuieşte-ne.


Cititi articolele postate in 25 martie 2010:



“La celalalt sa te duci cu pasi de porumbel. Asadar, sa te apropii de el in mod delicat si cu blandete, pentru ca semenul tau are si el fricile si supararile sale. Are si asa destula greutate pe suflet, ca sa-i mai adaugi si tu“. (Cuv. Iustin Popovici)

Cuviosul Iustin a fost, si un om de o desavarsita smerenie, sensibilitate, blandete si delicatete, care nu putea sa vorbeasca oamenilor despre Dumnezeu fara sa-i vina darul lacrimilor, care, in mod sincer, nu vedea nimic bun in sine si nu se simtea deloc vrednic de mantuire si care, acolo unde nu era in joc Adevarul Bisericii, nu stia cum sa se poarte mai atent si mai cald cu fiecare om, astfel incat sa nu-l mahneasca cu nici cel mai mic lucru. Sa luam deci aminte, cu intelepciune la viata acestui far luminos al Ortodoxiei contemporane!

"Adevărul, însă, este o persoană şi, într-adevăr, persoana Dumnezeu-omului Hristos, cea de-a doua persoană a Sfintei Treimi, şi ca atare este nemuritoare şi nesfârşită, veşnică. Aceasta deoarece în Domnul Iisus, Adevărul şi Viaţa au aceeaşi esenţă: ele sunt Adevărul veşnic şi Viaţa veşnică (cf. Ioan 14, 6; 1, 4-17)."(Sf. Iustin Popovici, Credinta Ortodoxa si viata in Hristos, Ed. Bunavestire)

Χριστός ανέστη !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu