Pagini

marți, 5 octombrie 2010

POMENIREA DE 40 DE ZILE A FERICITULUI ÎNTRU ADORMIRE, MITROPOLITUL AUGUSTIN KANDIOTIS


POMENIREA DE 40 DE ZILE A FERICITULUI ÎNTRU ADORMIRE,
MITROPOLITUL AUGUSTIN KANDIOTIS







Nota traducătorului:
Pe piatra de mormânt a Mitropolitului Augustin scrie potrivit dorinţei sale testamentare:

Aici odihneşte un netrebnic rob al Domnului, care a crezut în nesfârşita milă a Domnului şi strigă ca tâlharul: ,,Pomeneşte-mă Doamne întru Împărăţia Ta”. Amin.
† Episcopul Augustin





Într-o atmosferă plină de umilinţă s-a săvârşit astăzi duminică, 3 octombrie 2010, în Florina, pomenirea de 40 de zile a fericitului întru adormire Mitropolit de Florina, Augustin Kandiotis.


Dimineaţă, în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Pantelimon”, în mijlocul unei mulţimi de credincioşi, s-a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la care au slujit mai mulţi arhierei, protos fiind Înaltpreasfinţitul Pantelimon, Mitropolit de Veroia.











În continuare, s-a săvârşit pomenirea fericitului întru adormire Augustin Kandiotis, participând Mitropoliţii: Andrei de Konitsa, Teoclit de Florina, Pantelimon de Veroia, Ierotei de Zihnon şi Nevrokopiou,Vasilie de Elasson, Evsevie de Samos şi Ikaria, Serafim de Kastoria, Ioil de Edessa, Pavlos de Glifada, Amfilohie de Kisamos şi Selinos, Nicolae de Mesogheea şi Lavreotiki şi Ieremia de Gortina şi Megaloupoli.


De asemenea, au participat Egumenul Sfintei Mânăstiri Esfigmenu – Arhimandritul Hrisostomos, Egumenul Sfintei Mânăstiri Longobarda – Arhimandritul Hrisostomos, Egumenul Sfintei Mânăstiri a Sfântului Dionisie din Olimp – Arhimandritul Maximos, Egumenul Sfintei Mânăstiri a Sfântului Augustin şi a Sfântului Serafim de Sarov – Arhimandritul Nectarie, precum şi Egumenii Mânăstirilor din Sfânta Mitropolie de Florina.
Au vorbit Arhimandritul Nikiforos Manavis (predicator al Sfintei Mitropolii de Florina) şi Mitropolitul Pantelimon de Veroia, care s-au referit la personalitatea şi la luptele fericitului întru adormire Mitropolit Augustin Kandiotis.


După sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii şi după parastas, arhiereii şi clericii s-au îndreptat spre Sfânta Mânăstire a Sfântului Augustin, unde Înaltpreasfinţitul Vasilie, Mitropolitul de Elasson, a săvârşit un Trisaghion la mormântul fericitului întru adormire Mitropolit Augustin.








În sfârşit, de semnalat că Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Florina – Teoclit a oferit o masă în cinstea arhiereilor şi clericilor.



(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: romfea.gr)

Sursa: http://acvila30.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu