Pagini

sâmbătă, 31 iulie 2010

Cu prilejul vizitei sale în Rusia cardinalul Bertone readuce „teoria celor doi plămâni”

Cu prilejul vizitei sale în Rusia cardinalul Bertone readuce „teoria celor doi plămâni”
Sursa: Romfea.gr

La începutul noului an 2011, Ministrul de Externe al Vaticanului, cardinalul Tarsizio Bertone va vizita Rusia. Conform informaţiilor, cardinalul Bertone se află în Alpi într-o vacanţă de câteva zile, iar la o întâlnire pe care a avut-o cu ziariştii i-a informat în legătură cu posibila sa vizită. Cardinalul Tarsizio Bertone subliniază că „scopul vizitei sale în Sfânta Rusie este consolidarea relaţiilor Bisericii romano-catolice cu Biserica Ortodoxă Rusă”. De asemenea, a menţionat că va avea întâlniri şi cu Preşedintele şi Prim-ministrul Federaţiei Ruse, precum şi cu Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia Kiril. Trebuie semnalat că relaţiile dintre Biserica romano-catolică şi cea rusă se îmbunătăţesc treptat după alegerea Patriarhului Kiril. De menţionat că tema întâlnirii papei Benedict cu Patriarhul Moscovei se află în evoluţie, dar principala piedică pentru această întâlnire este existenţa Bisericii greco-catolice în Ucraina.
În sfârşit, precum a declarat cardinalul Bertone, „astăzi, ortodocşii şi catolicii trebuie să lucreze în comun, aşa cum a spus Ioan Paul al II – lea, pentru ca Europa să respire cu amândoi plămânii”.

N.tr. – Ca, de fapt, Europa să sfârşească în pneumonie şi asfixiere spirituală.

Sursa:http://acvila30.wordpress.com/2010/07/29/cu-prilejul-vizitei-sale-in-rusia-cardinalul-bertone-readuce-%e2%80%9eteoria-celor-doi-plamani%e2%80%9d/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu