Pagini

marți, 1 iunie 2010

INVITAŢIILE CURG…

Patriarhul Serbiei l-a invitat pe papa să viziteze Serbia în 2013


Patriarhul Serbiei Irineu a adresat o invitaţie papei Benedict al XVI – lea să vizite Serbia în 2013, când vor avea loc festivităţile legate de împlinirea a şaptesprezece secole de la semnarea Edictului de la Mediolanum.

Dacă papa Benedict al XVI – lea va accepta invitaţia, va fi primul pontif care va vizita Serbia.

Reprezentanţi ai tuturor bisericilor vor fi invitaţi la evenimentele festive, care vor avea loc în oraşul Niş cu ocazia împlinirii a 1700 de ani de la Edictul de la Mediolanum, prin care a fost legiferată toleranţa religioasă în Imperiul Roman, a declarat Patriarhul Irineu.

„Dialogul dintre Biserica Răsăriteană şi cea Apuseană este necesar, pentru că există multe teme care trebuie discutate”, a spus Patriarhul Serbiei.

La întrebarea dacă Biserica Ortodoxă Sârbă este în comunicare cu Vaticanul, Patriarhul Irineu a spus că nu au existat contacte, dar toţi salută şi aşteaptă invitaţia pentru această mare întâlnire.

La festivităţile, care se vor desfăşura la Niş, vor fi invitaţi reprezentanţi ai tuturor bisericilor şi nu există motiv ca Biserica romano-catolică să fie evitată, a spus Patriarhul Serbiei în declaraţiile oferite ziarului „Vecernie Novosti” (Ştirile de seară) din Belgrad.

(trad. I.F., după αθήνα 9,84 via http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/2013_31.html)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu