Pagini

duminică, 6 iunie 2010

Care ierarhi din Cipru nu au participat la primirea papei la Arhiepiscopie?

Care ierarhi din Cipru nu au participat
 la primirea papei la Arhiepiscopie?



Mitropoliţii Atanasie de Lemesou, Pavel de Kirineea, Varnava de Trimitunda, Horepiscopul Nicolae al Amatundei şi Episcopul Epifanie de Lidra nu au fost prezenţi la Sfânta Arhiepiscopie. Papa a luat astăzi (5.06.2010) prânzul la Arhiepiscopie cu arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea, alături de membrii celor două delegaţii bisericeşti. După prânz, cei doi întâistătători s-au dus în Sala Marelui Palat Sinodal unde au schimbat daruri. Mai exact, papa Benedict al XVI-lea i-a oferit arhiepiscopului Ciprului Hrisostomos al II-lea un mozaic în care sunt reprezentaţi Sfânta Chiriachi şi Stâlpul Apostolului Pavel, iar Întâistătătorul Bisericii Ciprului i-a oferit pontifului un disc de argint în care sunt reprezentaţi Întemeietorii Bisericii Ciprului – Apostolii Varnava şi Pavel.
Vizita papei Benedict al XVI-lea s-a încheiat printr-o fotografie anamnetică cu arhiepiscopul Ciprului şi cu membrii celor două delegaţii bisericeşti.
La 14:37, pontiful şi delegaţia sa au plecat de la Arhiepiscopie. La scările Arhiepiscopiei şi-au luat rămas bun de la el Întâistătătorul Bisericii Ciprului, însoţit de membrii Sfântului Sinod.
Mitropoliţii Atanasie de Lemosou, Pavel de Kirineea, Varnava de Trimitunda, Horepiscopul Nicolae de Amatunda şi Episcopul Epifanie de Lidra nu au fost prezenţi la Sfânta Arhiepiscopie.


(trad. I.F.; http://thriskeftika.blogspot.com/2010/06/blog-post_6625.html)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu