Pagini

marți, 25 mai 2010

Întâlnire a Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk cu Ministrul de Externe al Vaticanului


Multe întâlniri cu catolicii a avut recent Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk. După cum se vede Biserica Rusă vrea să aibă rolul de protagonistă şi în ecumenism şi în abordarea catolicilor. Poate că, în cele din urmă, ecumenismul rusesc se va dovedi mai periculos chiar şi decât cel al Fanarului.

Întâlnirea Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk, care s-a aflat într-o vizită oficială la Roma, cu Ministrul de Externe al Vaticanului Cardinalul Tarsizio Vertone a avut loc pe 19 mai 2010.

După ce a transmis salutul Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii, Kiril, către cel mai senior cadru al statului Vatican, Mitropolitul Ilarion a subliniat nevoia de dezvoltare a colaborării între Sfântul Scaun şi Biserica Ortodoxă Rusă, pe plan internaţional şi în mod deosebit în ceea ce priveşte colaborarea cu UNESCO.

Vorbitorii au căzut de acord că ortodocşii şi romano-catolicii împărtăşesc opinii comune asupra temelor moralei sociale şi a persoanei şi că sunt chemaţi să apere astăzi valorile creştine tradiţionale.

De asemenea, la întâlnire au participat vicepreşedintele Departamentului de Relaţii Externe a Bisericii (DREB), egumenul Filip Reabih, şi Secretarul pe relaţii inter-creştine din cadrul DREB, preotul Dimitri Sizonenko.

(trad. I.F., http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/blog-post_8991.html)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu