Pagini

miercuri, 26 mai 2010

Arhiepiscopul Hrisostomos al Ciprului: “Voia lui Dumnezeu este să ne consultăm cu Biserica Romano-Catolică”


Pe site-ul oficial al Bisericii Ciprului este publicat interviul arhiepiscopului Hristostomos al Ciprului oferit ziaristului Miranda Lisandru pentru ziarul “Politis”. Prezentăm aici fragmentul interviului, care conţine tezele arhiepiscopului referitoare la vizita papei în Cipru:

Întrebare: Vă temeţi de împotriviri la venirea papei în Cipru?

Răspuns: Voia lui Dumnezeu este să ne consultăm cu Biserica Romano-Catolică. Însuşi Domnul, înainte cu câteva clipe de a fi arestat de către iudei, a făcut în rugăciunea Sa o cerere dramatică către Dumnezeu – Părintele Său. Să rămână unită şi lumea creştină, după cum unite sunt cele trei Persoane ale Sfintei Treimi. Cei care se opun voinţei lui Dumnezeu sunt oameni lipsiţi de raţiune, care au râvnă, dar nu şi cunoştinţă. Nu cred că acum vor exista împotriviri pentru că papa este invitat oficial al statului, iar statul cu siguranţă îl va ocroti.

Întrebare: Ce mesaj comun veţi emite împreună?

Răspuns: Primul mesaj este iubirea.

Întrebare: Ce este iubirea?

Răspuns: Dumnezeu este iubire, a spus Ioan Teologul. Şi cel care ştie să iubească este unit cu Dumnezeu; împlinind nevoinţa duhovnicească pentru a-şi schimba sinele său rău, pentru a-l lumina, pentru a-l întări şi pentru a-l îndrepta pe drumul pe care l-a trasat Însuşi Hristos.

(trad. I.F.,http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/blog-post_8432.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu